כיום, בעולם המודרני, אנו מנסים להשיג כמה שיותר בכמה שפחות זמן והוצאות מיותרות, ותוך כדי כך לצמצם פגיעה סביבתית. בניה יבילה מבטון יכולה לחסוך לנו בעזרת תכנון מוקדם בשטח המפעל ושימוש בחומרים איכותיים ומבודדים שיחסכו לנו כסף רב בהווה ובעתיד.
שיטת הבניה הקלה – מהי בדיוק ומהם יתרונותיה?
שיטת הבניה הקלה היא שיטת בנייה העושה שימוש בתבניות מוכנות מראש ולה יתרונות רבים. היא שיטת בניה מהירה יותר, רמת הבידוד התרמי והאקוסטי בה גבוהה, היא מאפשרת גמישות בביצוע שינויים עתידיים במבנה, היא עמידה ביותר ומצמצמת רבות פגיעה סביבתית. אם כל הפרטים המובאים לעיל לא שכנעו אתכם בדבר יתרונותיה הרבים אז תוסיפו לכך את המשמעות הרבה, שהולכת וצוברת תאוצה בתחום הבנייה הירוקה, והנה קיבלתם לכם מוצר ששואף לשלמות ויהיה בעל משמעות גם בעתיד הקרוב. בנוסף, שיטת בנייה זו מאפשרת ללקוח לראות את המוצר הסופי לפני הובלתו לשטח וכך ניתן לשנות דברים במידה וצריך להגיב על המבנה הסופי.
אז איך בעצם זה עובד?
אנו דואגים לכל השלבים בבניית המבנה- מהתכנון האדריכלי, דרך פיקוח בשטח המיועד למבנה ובניית המבנה בשטח המפעל ועד הובלתו והרכבתו בשטח. לאחרת תכנון המבנה וקבלת כל ההייתרים הנדרשים אנו מתחילים בתליך בניית המבנה בשטח המפעל
המבנה מורכב מלוחות אשר חומר הגלם העיקרי בהם הוא בטון מזוין. הבטון המזוין נוצק לתבניות גדולות ומשוכללות, עם שילוב של שלדת פלדה תוחמת. חיפוי חיצוני של לוחות פייבר צמנט עוזר לבידוד מבחינה תרמית ואקוסטית התורמת לחיסכון משמעותי בהוצאות החשמל על חימום וקירור אך בו בזמן יוצר לוחות קלים יותר ביחס לקירות בטון רגילים של בנייה קונבנציונלית. על הקירות החיצוניים ניתן ליישם טיח, אבן או כל חיפוי חיצוני אשר הלקוח יבחר. שיטת הבניה מלוחות יוצרת חוזק ועמידות גבוהים ביותר למבנה ומפחיתה בעיות הנוצרות במבנים הבנויים בשיטת בנייה קונבנציונלית. לאחר יציקת היחידות, מתחילים לעבוד על פנים המבנה לפי התכנון האדריכלי, ממקמים את הקירות הפנימיים ואת מיקומי החשמל והאינסטלציה. בזמן יציקת הלוחות והקמתם למבנה בשטח המפעל, מתחיל בשטח שבו עתיד להיות מוקם המבנה את תהליך הביסוס הכולל חפירת יסודות ויציקתם, הנחת תשתיות והכנת השטח לבואו של המבנה היביל. כל אלו נעשים על פי דו"ח יועץ קרקע ומבוקר בצורה המקצועית ביותר על ידי מהנדס בניין הנמצא בשטח בצורה מתמדת.
בסיום הקמת המבנה בשטח המפעל מגיע שלב הובלת המבנה לשטח המיועד לו על גבי משאיות ומונח על התשתית שהוכנה עבורו מבעוד מועד. לאחר הנחת המבנה, מתחילים בתהליך חיבור היחידות, חיבור האינסטלציה, החשמל, הסניטריה והריצוף.
גג המבנה מבוצע במפעל או בשטח- בהתאם לסוגו. גג המבנה הינו אטום מבחינה תרמית ואקוסטית בין אם הוא גג מתכתי שטוח או גג בטון מחופה רעפים.
לסיכום
בנייה יבילה מבטון הינה הצעקה האחרונה בתחום שיטות הבנייה. השיטה פשוטה למדי בכל הנוגע לשלבי בניית המבנה, לתכנון האדריכלי ולהובלת המבנה ולשטח. שיטת הבניה הקלה באה לידי ביטוי בבידוד תרמי משופר, גמישות מירבית וידידותית יותר מבניה קונבנציונלית.
פקטור הזמן אשר מהווה מרכיב קריטי בכל פרויקט, הן באשר להשפעתו על עלות הפרויקט והן בהשפעתו על שביעות רצון הלקוחות, הוא אחד מגולות הכותרת של בנייה יבילה – בה משך זמן העבודה מצטמצם באופן ניכר.
מעבר להיותה קלה, מהירה ויעילה לשימוש, טומנת השיטה גם יתרונות רבים בכל הנוגע לעלויות בנייה, עם חסכון צפוי של כ-50% בהוצאות הבנייה. תוסיפו לכל הנאמר לעיל גם ליווי אדריכלי והנדסי, פיקוח בזמן אמת והובלה והרכבה במהירות גדולה וזכיתם בשיטה שתשנה את כל מה שהכרתם עד כה בתחום הבנייה.