כאשר מסתכלים על ענף הבנייה, לכאורה נדמה כי לא נעשה בו כל חידוש וכי עדיין ענף זה מסתמך על טכניקות בנייה שנפוצות כבר משחר ההיסטוריה, מהתקופה הרומית. אין ספק, אכן יש בכך מן האמת. אך למרות שעקרונות הליבה של תהליכי הבנייה נסמכים על ידע קדום בתחום, מאחורי הקלעים כן ישנם חידושים ופיתוחים טכנולוגיים המשולבים בתהליכי בנייה שונים. לרבות בתחומי הבנייה הקלה.
שיטות הניהול ותכנון פרויקטים התייעלו ללא היכר בשנים האחרונות. תכנון הנדסי מעמיק וחשיבה עד לרמת הפרט הקטן ביותר, הם תוצר של טכנולוגיה מתקדמת וידע מקיף בתחום והם משנים את כללי המשחק במובנים רבים. בתחום הבניה הקלה סוגיה זו באה לכדי ביטוי באופן מאוד בולט: המבנים כלל אינם נבנים באתר, כי אם במפעל והם משונעים לשטח ביחידות שלמות או בחלקים אותם מרכיבים בזמן אמת ממש כמו פאזל. ומדוע הדבר דורש טכנולוגיה מפותחת? כי על כל החלקים להתאים זה לזה באופן מושלם ובהתאם לתכנון המקורי כדי ליצור בידוד אפקטיבי ומיטבי, עבודה מהירה, חיסכון מרבי והתאמה מושלמת לדרישות וצרכי הלקוח.
הטכנולוגיות המתקדמות בענף הבנייה מאפשרות ליצור מודלים מודולריים כמו למשל מבנים טרומיים. אלו הם מבנים שנבנים מחלקים ומרכיבים שונים שכל אחד מהם מיוצר על פס ייצור במפעל, כדי להבטיח שכולם כאחד כוללים את אותן התכונות הרצויות ומיוצרים בדיוק אותו דבר. עבודה עם פס ייצור הופכת את הבניה להרבה יותר קלה, מדויקת ופשוטה, מקטינה את הצורך בכוח אדם רב ובמקרים רבים נחשבת למשתלמת הרבה יותר מבחינה כלכלית. יותר מכך, קיומן של טכנולוגיות חכמות בענף הייצור מאפשרות למהנדסים לתכנן את המבנים עד לרמת הפרט הקטן, מה שבעבר נבצר מהם לעשות באותה מידת יעילות.
אחת ממגבלות העבר שחלו על ענף הבנייה היו חומרי הגלם. חומרי הגלם הנתונים כללו חסרונות, שכן רובם נותרו עם תכונותיהם הטבעיות. הטכנולוגיות המתקדמות שנכנסו לענף הבנייה כמו למשל בנייה יבילה מבטון, מאפשרים לבצע מבנים יבילים בעלי אורך חיים מקביל לבניה מסורתית קבועה. אפשרויות אלו פתחו דלתות רבות בפני ענף הבנייה והן מאפשרות לעבוד עם חומרים ולהם תכונות ספציפיות ואף להיכנס לפרויקטים מעט יותר הרפתקנים מהרגיל, שכן חומרי הגלם מאפשרים זאת. כמו כן ניתן לשפר תכונות קיימות של חומרים ולהציע לצרכנים מוצר טוב ואיכותי יותר.
לידתה של הטכנולוגיה החכמה והגחתה אל אוויר העולם, הולידה עמה אינספור אפשרויות בענף הבנייה. טכנולוגיות אלו מאפשרות לתכנן ולעצב מבנים שלמים מאפס במשרדי החברה, בהתאמה לכל צורך או דרישה. כמו כן שיטות חכמות ומתקדמות מאפשרות למנהלי הפרויקטים לפעול ביעילות ובמהירות ולהעמיד מבנים שלמים בזמן קצר מאוד יחסית. התוצר: תהליכי בנייה שאינם אורכים זמן רב כמו בבנייה הסטנדרטית וקיצוץ משמעותי בעלויות השונות. עבור הצרכן מדובר ביתרון משמעותי מכל הבחינות.
אם תשימו פעמיכם לאתרי בנייה של מבנים תעשייתיים, לא תראו שם מנופים נישאים לשחקים וגם לא טרקטורים ענקיים. תחום זה עבר מהפכה גדולה ולו רק בשל הטכנולוגיה המתקדמת שמשולבת בו. בכל רחבי העולם סקטורים שונים מאמצים טכנולוגיות מתקדמות, הטכנולוגיות משתלבות בתחומי חיים רבים ונרחבים, שכן הן הרבה יותר זמינות והרבה פחות יקרות. בעולם בו קיימת תחרות רבה פנייה לנישה מעט שונה ושימת דגש על שיטת בנייה ירוקה, חסכונית אשר אינה מייצרת פסולת או מזהמת את הקרקע והסביבה, יכולה למשוך צרכנים ואף להוביל לפריצת דרך מבחינה סביבתית.
הכנסת טכנולוגיות לענף הבניה זו חשיבה המתאימה למאה הנוכחית. חשיבה זו מאופיינת עם שיטת הבנייה המתועשת והיא ללא ספק העתיד של ענף הבנייה. למרות שעדיין ישנם קבלנים רבים שעובדים בשיטות עבודה מסורתיות, בעתיד כמעט בטוח ששיטות בנייה אלו יחלפו מן העולם. ענף הבנייה של היום כבר מוכן לתיעוש וישנן חברות רבות שעשו ועושות את הצעד. על פי תחזיות אופטימליות לא רחוק היום שבו כל פועל בניין יצעד באתר הבנייה עם לפטופ במקום עם פטיש. הטכנולוגיות הקיימות יהפכו את עבודת הבנייה ליותר אטרקטיבית ומשתלמת עבור כל הצדדים המעורבים, ואף יותר מכך להרבה יותר בטיחותית. התכנון הפרטני ועבודה על פס הייצור הופכים את תהליכי הבנייה ליותר מדויקים וכתוצאה מכך מקטינים את הסיכון לקיומם של ליקויים.