הבניה המתועשת נחשבת לאחד הפתרונות היעילים שקיימים כיום ורבים אשר בוחרים בה על פני השיטה הקונבנציונלית והמסורתית. אולם מלבד לספק מענה למצוקת הדיור שהולכת ומחריפה ככל שעוברות השנים, מבנים יבילים נותנים מענה רחב גם לתעשייה ואפילו משמשים לבניית מבני ציבור ומוסדות חינוך כמו גני ילדים.
בניה מתועשת של גני ילדים – מה כרוך בכך?
על מנת שהילדים יתרוצצו חופשי ובביטחון מקסימלי יש לתכנן נכון את המרחב ולהקפיד שהוא יהיה כמה שיותר נוח, מרווח ובטיחותי והכל – בהתאם לדרישות משרד החינוך. כל הגנים הנבנים בשיטת הבניה המתועשת נבנים על פי סטנדרטים גבוהים וכוללים בין היתר ממ"ד, מערכות מיזוג וסינון אוויר, ריצוף נגד החלקה, מערכות אינסטלציה וחשמל, אסלות נמוכות וכן את כל המתקנים לחצר של הגן.
מה האפשרויות שלכם?
בכל הנוגע לבניית גן בשיטת הבניה הקלה, תוכלו לבחור בכמה אפשרויות. האחת היא לבחור דגם מוכן המתאים לצרכים מתוך האופציות הבאות:
גן חד כיתתי – 129.5 מ"ר
גן דו כיתתי – 260 מ"ר
גן תלת כיתתי – 375 מ"ר
מתחם גנים – עבור ארבע כיתות ומעלה
לחלופין, ניתן גם לתכנן וליצור דגם הייעודי לצרכי העירייה ו/או הרשות המקומית. לכאן או לכאן המבנים המתועשים נבנים בהתאם לתקני בטיחות, כיבוי אש והג"א מחמירים של משרד החינוך והם עמידים מספיק בפני רעידות אדמה חזקות.
מה היתרונות?
ראשית כל הזמן הקצר. זמן התכנון והביצוע מאוד מהיר יחסית, כמובן מבלי להתפשר על איכות ובטיחות. הסיבה לכך טמונה בשיטת העבודה ובשילוב של טכנולוגיות מתקדמות בתהליך הייצור. המבנים מתוכננים מאפס, מיוצרים במפעלי החברה ומובלים לשטח כשהם מוכנים. מדובר בפס ייצור מקצועי הדורש תכנון מאוד קפדני ומחשבה על כל הפרטים הקטנים. שיטת העבודה מאפשרת לעיריות או רשויות מקומיות להקים גן חדש בהתאם לצורך או מטרה במהירות הבזק, ולהפעיל אותו בהצלחה תוך חודשים ספורים. פרמטר נוסף ממנו לא ניתן להתעלם הוא העלות. עבור הרשות המקומית או העירייה מדובר בחיסכון משמעותי, שכן ההוצאות הכרוכות בהקמת הגן קטנות באופן משמעותי בהשוואה לשיטת הבנייה המסורתית.
גן ירוק
בשנים האחרונות גנים רבים עוברים הסמכה לגן ירוק. הפעילות בגן סובבת את נושא הקיימות והסביבה ובכך בכוחה להשפיע על תרומתם של הילדים לשימור הסביבה, להעלאת המודעות שלהם לנושאים בוערים וליצירת שינוי באורח החיים הקיים. ישנם קריטריונים שונים להסמכת הגן כגן ירוק, וגנים אשר מעוניינים לקבל את ההסמכה צריכים להציג יוזמות סביבתיות ולנקוט באורח חיים מקיים בדרכים שונות ומגוונות. כאן הבניה המתועשת נכנסת לתמונה. שיטה זו מוכרת בשמות נוספים כמו בניה קלה ובניה ירוקה. יש לדעת שניתן לתכנן כל מבנה בהתאם לעקרונות בניה ירוקים. שיטת הבניה הירוקה גם חוסכת עד 25% מהעלויות הנלוות לצריכת האנרגיה במבנה, שכן היא כוללת בידוד מוגבר, תכנון פתחים, העמדה אקולוגית ועוד.
בניה מתועשת – נשמע מעניין! איך מתקדמים?
עכשיו זה השלב לבחור בחברה מקצועית אשר תלווה ותיישם את התהליך. מומלץ לפנות לחברה אשר עובדת עם רשויות מקומיות רבות ומתמחה בבניית גני ילדים. חברה מקצועית ומנוסה תכיר את התקנים הנדרשים והמוניטין שלה יבטיח כי היא תקפיד מאוד לממש אותם כדי להציע בטיחות מקסימלית ואיכות חיים מיטבית עבור המשתמשים. על פי רוב, תהליך הבניה אורך בין חודש לחמישה חודשים, רוב הבניה מבוצעת במפעל לצד ביצוע עבודות תשתית בשטח, כאשר כל פרויקט מותאם לתקציב העומד לרשותכם ומבוסס על ראייה כוללת. לסיכום: שיטת הבניה המתועשת מבוססת על טכנולוגיות מתקדמות. ככזו היא מאפשרת לבנות מבנים בטוחים העומדים בכל התקנים בקלות וביעילות ולעשות בהם שימוש תוך חודשים ספורים. כדי שהבניה תצא לפועל והמבנה יבנה בסטנדרטים בלתי מתפשרים של איכות יש לפנות לחברה מקצועית שזהו תחום התמחותה ולה ניסיון עשיר בתחום.